Glutenfri konfekt

Glutenfri konfekt

Så er der snart jul, så I skal selvfølgelig få en opskrift på glutenfri konfekt. Den smager SÅ godt, at du vil helt sikker få lyst til at lave den igen og igen. Jeg skal hvertfald lave den engang igen før jul og ihvertfald også til nytår. Jeg har også prøvet at lave den vegansk, hvor jeg bare byttede smør ud med plantesmør og fløde ud med soyafløde – og det blev den ikke værre af, smagte virkelig godt. Så hvis du ikke kan tåle mælk eller spiser helt vegansk, så er der også mulighed for det med denne opskrift 🙂 Hvis du er glad for saltkaramel, så kan man tilføje 1-2 tsk., men smag til først for at se om det er nok med 1 tsk., alt efter hvor salt du vil have den.

Denne her kiksebund kunne også fungere fint som en cheesecakebund, så når du ikke kan finde de glutenfri digestive kiks, så kan du bruge denne her. 

Jeg er meget stor fan af karamel, chokolade og kiks kombinationen, men det er virkelig svært at finde den kombination glutenfri ude i butikkerne, så denne opskrift kommer jeg til at lave ofte igen.

 

 

Ingredienser

Kiksebund:
  • 1 dl glutenfrit havremel
  • 1 dl kartoffelmel
  • ½ tsk salt
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl rapsolie
Karamel:
  • 300 g sukker
  • 150 g smør eller plantesmør (jeg har prøvet at bruge Naturli’ smørblok)
  • 1 ½ dl fløde eller soyafløde
+ 100 g mørk chokolade 

Således gør du:

Kiksebund:
  1. Sæt ovnen på 150 grader.
  2. Bland alle ingredienser til kiksebunden sammen og ælt dejen, til den den er fast og kan samles til en kugle. 
  3. Rul dejen ud imellem to bagepapir, til dejen måler ca.18×28 cm
  4. Bag i ca. 1 time. og lat køle af på rist.
Karamel:
  1. Kom sukkeret på en pande ved middel varme. 
  2. Lad sukkeret få fred til næsten det er næsten smeltet og blevet til sirup. 
  3. Rør herefter indtil alt sukkeret er opløst og blevet til sirup/karamel. 
  4. Kom herefter smørret i og rør til næsten alt er indkorporeret i karamellen. 
  5. Kom tilsidst forsigtigt fløden i, imens du hele tiden rører i blandingen. 
  6. Lad karamellen småkoge i ca. 30 min., imens du rører ind imellem. 
  7. Lad karamellen køle lidt af, ca. 10 – 15 min, før du hælder den over kiksebunden og stækker den ud over hele bunden. 

Smelt nu chokoladen og hæld den over karamellen. Lad konfekten stå i køleskabet i ca. 1 time, inden du skærer den ud i små konfektstykker.





Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *