Nem glutenfri choko-jordbær kage til den nemme løsning

Nem glutenfri choko-jordbær kage til den nemme løsning

Her er en opskrift på en let glutenfri kage, som er hurtig at lave og er ideel at have i gemmeren, når man skal ud til andre og spise. Den er også god at give til andre der ønsker at lave en glutenfri kage til deres gæster, men man er ikke er vant i det glutenfri køkken – så er denne her let og hurtig at lave. Eller hvis du selv bare søger efter en nem og lækker kage til weekenden.

Det fungerer rigtig fint at fryse bunden, så har man altid en back up plan hvis man skulle få brug for en glutenfri kage i en fart.

 

Jeg synes at det nogle gange kan være svært at skulle ud til andre at spise, fordi at man føler sig lidt til besvær, fordi man ikke kan spise havd alle andre kan spise. Og jeg forstår også godt det kan være overvældende, for folk der ikke er velbevandrede i det glutenfri univers at vide hvad de skal være obs på. Så i disse tilfælde er det dejligt at have nogle idéer til hvad man kan tage med/lave for at gøre det nemt for alle.

Jeg har fx haft den her bund med når jeg skulle hjem til andre og så havde jeg resten af ingredienserne med til værten og lavede resten der – meget hurtigt og nemt.

Har du nogle andre idéer til noget hurtigt og let man kan medbringe hvis man skal ud til andre at spise?

Ingredienser:
Kagebund(e) – 1 høj eller 2 lave:
  • 200 G SMELTET SMØR
  • 225 G SUKKER
  • 2 TSK VANILJESUKKER
  • 3 ÆG
  • 40 G KARTOFFELMEL
  • 35 G GLUTENFRIT HAVREMEL
  • 1 TSK BAGEPULVER
  • 65 G KAKAOPULVER
  • ET LILLE NIPS SALT
Marengsfløde med jordbær:
  • 2 STK PASTURISEREDE ÆGGEHVIDER 
  • 50 G SUKKER
  • 2 DL FLØDE

 

  • 250 G JORDBÆR ELLER ANDRE BÆR
SÅDAN GØR DU:

1.     Sæt ovnen på 175 grader varmluft

2.     Smelt smørret

3.     Pisk sukkeret, æg og vaniljesukker til tyk æggesnaps

4.     Bland melene sammen med kakaopulver, salt og bagepulver og si det ned i æggesnapsen

5.     Kom smørret i og bland det forsigtigt sammen.

6.     Fordel dejen i to forme på 22 cm diameter og bag i ca. 20 min.

7.     Lad bundende afkøle inden kagen samles.

 

8.     Pisk æggehviderne indtil de er næsten stive og begyndt derefter at hælde sukkeret ved til alt sukkeret er inkorporeret. Pisk til marengsen er helt stiv.

9.     Pisk fløden til flødeskum, bland det sammen marengsmassen, hæld ovenpå bunden og top med jordbær.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *