Glutenfri pizzasnegle

Glutenfri pizzasnegle

Når jeg bager disse pizzasnegle har jeg svært ved ikke at spise næsten alle med det samme, fordi de er så gode. Det er nogle af de bedste jeg har prøvet. De er saftige, svampede og fyldt med tomatsauce, skinke og ost. De er også lækre til en brunch eller til madpakken for at stille den lille sult.

Det er en opskrift, som er inspireret af en opskrift jeg har fundet på https://www.lavfodmap.no, som er den bedste opskrift på dej til pizzasnegle jeg har smagt. Jeg har bare ændret en smule på opskriften, ved at jeg bl.a. har skiftet melet ud med min egen melblanding og skiftet tomatsaucen ud med min egen.

Glutenfri pizzasnegle

– opskriften giver ca. 24 stk.

Ingredienser:

Dej:

 • 2 1/4 dl mælk
 • 225 g kvark eller youghurt
 • 45 g smør
 • 3 tsk. tørgær
 • 1 1/2 tsk. rørsukker
 • 3 tsk. fiberhusk
 • 1/2 tsk. hjortetakssalt (kan ikke erstattes med andet, fordi det er den vigtige ingrediens i dejen)
 • 275 g glutenfri fuldkorns melblanding eller Amo glutenfri mel til brød og pizza
  • + lidt ekstra når dejen rulles ud, ca. 40 g.

Tomatsauce:

 • 1 dåse tomatpuré (ca. 140 g)
 • 1-2 fed hvidløg
 • olivenolie
 • 2 hakkede tomater eller 1 dåse hakkede tomater
 • oregano
 • salt og peber

Fyld:

 • skinkestrimler
 • revet mozarella ost

 

Fremgangsmåde:

Varm mælk, kvark og smør i en gryde, til det er mellem 38 og 40 grader. Tilføj tørgæren og sukkeret til de er opløst. Dette gør at gæren arbejder mere hurtigt og effektivt. Bland fiberhusken og hjortetakssaltet i melblandingen og bland det derefter i væsken. Rør dejen godt, så alt melet er godt inkorporeret. Dejen vil være lidt klæbrig, men det er helt i orden. Lad dejen hæve i 1 time. Lav tomatsaucen imens.

Svits hvidløg sammen med olivenolie på panden. Tilføj derefter tomatpure og hakkede tomater og rør rundt og lad simre i ca. 20 min. Smag til med salt, peber og oregano.

Når dejen har hævet færdigt, tages den ud på et bord med lidt mel drysset udover bordpladen. Brug ca. 40-50 gr. mel. Ælt noget af melet ind i dejen og lad der stadig ligge lidt på bordet, så du kan rulle dejen ud. Del dejen i to og rul begge dele ud i en firekant.

Smør tomatsaucen ud på firekanten og drys skinkestrimler og ost udover. Rul dejen sammen til en pølse og skær den i ca. 2 cm stykker, eller så tykke du ønsker dine snegle. Læg pizzasneglene på en plade beklædt med bagepapir og lad hæve i ca. 45 min.

Tænd ovnen på 220 grader og strø lidt olivenolie, saltflager og oregano på pizzasneglene før du bager dem i ca. 14-16 min.

Velbekommen.

glutenfri pizzasnegle glutenfri pizzasnegle

 5 thoughts on “Glutenfri pizzasnegle”

 • Hej.
  Elsker dine opskrifter og skal nu kaste mig ud i dine pizzasnegle.
  Synes ikke jeg kan gennemskue hvor mange pizzasnegle opskrifter giver?

  • Hej Anne 🙂

   Tak for det, det er jeg glad for at høre! er det nogle bestemte opskrifter du er særlig glad for? og er der måske nogle du savner?
   Det er rigtigt, det har jeg glemt at skrive – den plejer at give ca. 24 stk, det har jeg tilføjet nu.

   Venligst
   Unn

 • Hej. Du skriver 3/4 pk. tørgær. Hvor mange gram er det? Jeg bruger yeast gær (den orange fra Doves). Kh Thilde

  • Hej Thilde,
   Jeg mener at jeg brugte 3 tsk. tørgær, fordi der er 4 tsk. i de små tørgær pakker, som jeg brugte til denne opskrift. Men Doves plejer jeg også at bruge, og den er lige så god 🙂
   Kh Unn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *