Glutenfri og lactosefri burgerboller

Glutenfri og lactosefri burgerboller

Skal du have burger i weekenden? Så er disse lækre glutenfri og lactosefri burgerboller helt sikkert værd at forsøge sig med. De er luftige og har en god krumme og så synes jeg, at de er nogle af de bedste burgerboller jeg har smagt indtil videre. Jeg har fundet opskriften på glutenfristart.dk, men jeg har ændret den en lille smule, ved at tilføje ekstra gær og andre meltyper.

Glutenfri og lactosefri burgerboller

Ingredienser:

ca. 10 stykker

 • 5,5 dl koldt vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk. sirup eller honning
 • 1 æg
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • 1,5 tsk. salt
 • 70 g majsmel (den fine, ikke grynet)
 • 95 g boghvedemel
 • 150 g fuldkornsrismel
 • 45 g rismel
 • 30 g stivelse (maizena, tapioca eller kartoffel)
 • 25 g loppefrøskaller eller fiberhusk
 • lidt æg til at pensle bollerne med lige før de bages
 • sesam til at drysse på bollerne lige før de bages

Fremgangsmåde:

Pisk vand, honning/sirup og gær sammen i en skål og lad det stå et par minutter, imens du blander de tørre ingredienser sammen i en skål for for sig. Pisk eddike og æg i væsken. Brug en røremaskine eller håndmikser og pisk væsken godt. Tilføj derefter de tørre ingredienser og rør godt til at er godt indarbejdet. Lad derefter dejen hæve i 2 timer.

Når dejen er hævet drysses lidt mel på bordet og dejen lægges ud på bordet. Form dejen til ca. 8 boller og tryk dem flade. Bollerne vokser/hæver også når de bages, så de må gerne være ret flade. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.

Før bollerne bliver sat i ovnen, pensles de med mælk eller æg og drysses med sesamfrø. Bag dem ved 225°C i ca. 25 min. Det er bedst hvis de køles næsten helt af inden der skæres i dem, da glutenfri bagværk virker klægt hvis det ikke får lov at køle af.

Velbekomne.

glutenfri og lactosefri burgerboller

glutenfri og lactosefri burgerboller6 thoughts on “Glutenfri og lactosefri burgerboller”

 • Kan man bruge tør gær ? Jeg bor i Skotland og man kan ikke få det gær som man bruger i Danmark.

  • Hej Klaus,

   Ja, det kan man sagtens. Så ville jeg bare bruge ca. 2 tsk tørgær istedet.

   mvh Unn

 • Jeg har ledt længe efter en god burgerbolleopskrift, men alle dem jeg har prøvet blev virkelig ringe, og mindede på ingen måde om burgerboller.
  Disse er dog super gode! Opskriften er nem lige at bikse sammen, de smager godt og så føles de rent faktisk som en rigtig burgerbolle, da de hverken er tørre eller skrøbelige. Jeg vil helt klart komme tilbage til opskriften ?

  • Hej Sandra,

   Hvor er det dejligt at høre 🙂 Jeg bruger også min opskrift til surdejsbrød til burgerboller, og det har fungeret virkelig godt – jeg har ikke fået bedre glutenfri burgerboller. Så hvis du har mod på det, så vil jeg anbefalde at prøve den også 😉

   Dbh
   Unn

 • Efter at vi fandt ud af, at yngstebarnet på 14 får ikke tåler gluten har jeg kigget rundt efter opskrifter på brød og boller – og vil gerne fortælle at jeg her på siden har fundet de opskrifter, som min datter har syntes allerbedst om. Faktisk er det nu så luksusagtigt, at der er mange muligheder for at vælge, hvilken slagt vi skal bage næste gang, og der er virkelig dejligt. Især er burgerbollerne voldsomt populære, både mht smag og konsistens, men måske endnu mere fordi de selv dagen efter bagningen eller efter en tur i fryseren kan bruges i madpakken uden at være ristet først; de er luftige og saftige og overhovedet ikke tørre som så meget andet glutenfrit bagværk. Så TAK for inspirationen:)

  • Hej Helle,

   Tusind tak for dine søde tilbagemelding, det gør mig glad at høre at I synes om opskrifterne og at I finder inspiration herinde 🙂
   Jeg vil gerne at glutenfri ikke skal have et dårligt ry, og man ikke skal føle at man går glip af noget ved at spise glutenfrit, så jeg prøver ihærdigt at udvikle lækre glutenfri opskrifter – og jeg lærer hele tiden selv 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *