Glutenfri og lactosefri burgerboller

Glutenfri og lactosefri burgerboller

Skal du have burger i weekenden? Så er disse lækre glutenfri og lactosefri burgerboller helt sikkert værd at forsøge sig med. De er luftige og har en god krumme og så synes jeg, at de er nogle af de bedste burgerboller jeg har smagt indtil videre. Jeg har fundet opskriften på glutenfristart.dk, men jeg har ændret den en lille smule, ved at tilføje ekstra gær og andre meltyper.

Glutenfri og lactosefri burgerboller

Ingredienser:

ca. 10 stykker

 • 5,5 dl koldt vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk. sirup eller honning
 • 1 æg
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • 1,5 tsk. salt
 • 70 g majsmel (den fine, ikke grynet)
 • 95 g boghvedemel
 • 150 g fuldkornsrismel
 • 45 g rismel
 • 30 g stivelse (maizena, tapioca eller kartoffel)
 • 25 g loppefrøskaller eller fiberhusk
 • lidt æg til at pensle bollerne med lige før de bages
 • sesam til at drysse på bollerne lige før de bages

Fremgangsmåde:

Pisk vand, honning/sirup og gær sammen i en skål og lad det stå et par minutter, imens du blander de tørre ingredienser sammen i en skål for for sig. Pisk eddike og æg i væsken. Brug en røremaskine eller håndmikser og pisk væsken godt. Tilføj derefter de tørre ingredienser og rør godt til at er godt indarbejdet. Lad derefter dejen hæve i 2 timer.

Når dejen er hævet drysses lidt mel på bordet og dejen lægges ud på bordet. Form dejen til ca. 8 boller og tryk dem flade. Bollerne vokser/hæver også når de bages, så de må gerne være ret flade. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.

Før bollerne bliver sat i ovnen, pensles de med mælk eller æg og drysses med sesamfrø. Bag dem ved 225°C i ca. 25 min. Det er bedst hvis de køles næsten helt af inden der skæres i dem, da glutenfri bagværk virker klægt hvis det ikke får lov at køle af.

Velbekomne.

glutenfri og lactosefri burgerboller

glutenfri og lactosefri burgerboller6
Leave a Reply

avatar
3 Kommentartråde
3 Kommentartrådssvar
0 Følgere
 
Kommentar med mest reaktioner
Kommentartråd med flest interakioner
4 Kommentar forfattere
unnkruseKlaus OlofsenSandrahelle Forfattere til de nyeste kommentarer
  Subscribe  
nyeste ældste mest stemmer
Giv notifikation om
Klaus Olofsen
Gæst
Klaus Olofsen

Kan man bruge tør gær ? Jeg bor i Skotland og man kan ikke få det gær som man bruger i Danmark.

Sandra
Gæst
Sandra

Jeg har ledt længe efter en god burgerbolleopskrift, men alle dem jeg har prøvet blev virkelig ringe, og mindede på ingen måde om burgerboller.
Disse er dog super gode! Opskriften er nem lige at bikse sammen, de smager godt og så føles de rent faktisk som en rigtig burgerbolle, da de hverken er tørre eller skrøbelige. Jeg vil helt klart komme tilbage til opskriften ?

helle
Gæst
helle

Efter at vi fandt ud af, at yngstebarnet på 14 får ikke tåler gluten har jeg kigget rundt efter opskrifter på brød og boller – og vil gerne fortælle at jeg her på siden har fundet de opskrifter, som min datter har syntes allerbedst om. Faktisk er det nu så luksusagtigt, at der er mange muligheder for at vælge, hvilken slagt vi skal bage næste gang, og der er virkelig dejligt. Især er burgerbollerne voldsomt populære, både mht smag og konsistens, men måske endnu mere fordi de selv dagen efter bagningen eller efter en tur i fryseren kan bruges i… Læs mere »