Lækre sundere glutenfri müslibars med hasselnødder

Lækre sundere glutenfri müslibars med hasselnødder

Mangler du idéer til en god glutenfri mellemmåltid eller bare en hurtig glutenfri snack når du er på farten? Så er disse lækre sundere müslibars et af mine bud. De smager super godt, er nemme at lave og så er de også nogle af de sundere müslibars du kan lave, i forhold til dem der bliver lavet med smør og sukker eller kondenseret mælk.

Jeg er meget glad for hasselnødder og synes derfor at de gør müslibarrene ekstra lækre, men man kan sagtens skifte dem ud med de nødder man synes bedst om. Hvis man nu lige står og mangler müsli til sin yoghurt en morgen, så kan man også knække en af disse müslibars og bruge det som müsli. Ellers kan opskriften også bruges til müsli, hvor du bare spreder massen ud på en bageplade og bager det i ca. 20 min. imens man rører rundt i massen hver 5 min.

Hvis man vil pifte dem endnu mere op, så kan man skifte tranebærrene ud med chokolade stykker/knapper. Müslibarerne holder sig fint i køleskabet i ca. en uge.

Lækre sundere glutenfri müslibars med hasselnødder

Ingredienser:

 • 200 g glutenfri havregryn
 • 100 g kokosolie
 • 50 g honning eller ahornsirup
 • 1/4-1/2 tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. vaniljesukker
 • en knivspids salt
 • 75 g hasselnødder
 • 60 g tranebær
 • 0,5 dl græskarkerner

Fremgangsmåde:

 1. Stil ovnen på 175 grader varmluft og rist hasselnødderne i ca. 10 min.
 2. Kom hasselnødderne i fx. en tubberware æske med låg og ryst den, indtil du kan se at næsten alle skallerne er faldet af nødderne.
 3. Hak hasselnødderne groft.
 4. Varm kokosolie, honning og vaniljepulver/vaniljesukker i en gryde på lav varme.
 5. Når det er smeltet hældes havregryn, græskarkerner, hasselnødder, tranebær og saltet ved og røres til alt er sammenhængende.
 6. Beklæd en form (jeg brugte en 26 x 15 cm) med bagepapir og hæld müslimassen ned i og pres den ud i formen, så den er helt flad.
 7. Bag ved 125 grader i ca. 1 time.
 8. Lad køle af i 15 min., inden det skæres ud. Müslibarrene kan gemmes i køleskab i ca. 1 uge.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *