Glutenfri knækbrød

Glutenfri knækbrød

Knækbrød er dejlig nemt at lave og så smager det super godt. De glutenfri knækbrød man kan købe i butikkerne synes jeg er ret dyre, i forhold til hvor få knækbrød man får. Jeg køber dem alligevel engang imellem, når jeg ikke orker eller gider at bage dem selv, men det er virkelig lækkert at få hjemmebagte knækbrød.

Disse glutenfri knækbrød er lavet ud fra hvad jeg havde af ingredienser i mit køkken – og de blev virkelig gode. Jeg har kværnet frø og kernerne, ikke fuldstændig, men en hurtig omgang i blenderen, fordi jeg godt kan lide at der ikke er alt for mange kerner at tygge på i knækbrødet.

Knækbrødene er også dejlige at have med på farten, så man altid har noget man kan spise, hvis man er ude og ikke finder noget, som nogen gange kan være et problem, når man ikke kan spise gluten. Og så er de også super som snack til madpakken.

Glutenfri knækbrød

Ingredienser:

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 0,5 dl chiafrø
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl olie (jeg brugte solsikkeolie)
  • 2,5 dl vand
  • 1,5 dl majsmel

Fremgangsmåde: 

til 2 plader knækbrød

  1. Bland solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø sammen og giv dem en hurtig tur i blenderen, så de bliver let kværnet.
  2. Bland derefter chiafrøene sammen med kerne/frø blandingen og hæld vand og olie i blandingen.
  3. Rør blandingen sammen og lad den stå i ca. 20 min, så kernerne og frøene kan suge væsken til sig.
  4. Når blandingen har stået i 20-25 min., tilsætter man majsmelet og saltet i blandingen og rører rundt til alt melet er godt indarbejdet.
  5. Del dejen i to og læg hver dej klump imellem to stykker bagepapir og rul dejen ud, så den passer til bagepladen.
  6. Hvis dejen bliver skæv eller for tynd eller tyk enkelte steder, så kan man snildt skære eller tage dej der hvor der er for meget og placere det der, hvor dejen er for tynd og så rulle videre. Dejen skal være ca. 2-3 mm. Jo tyndere den er, mere crispy bliver knækbrødene.
  7. Tag det øverste bagepapir af knækbrødene og skær dejen i firekanter, så er den nemmere at knække i stykker, når den kommer ud af ovnen.
  8. Bag knækbrødene på 150 grader i ca. 50-60 min. Jeg bagte begge plader samtidig ved varmluft.

 

glutenfri knækbrød glutenfri knækbrød glutenfri knækbrød glutenfri knækbrød glutenfri knækbrød glutenfri knækbrød

 



Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Giv notifikation om