Mættende glutenfri pulp-boller

Mættende glutenfri pulp-boller

Disse mættende glutenfri pulp-boller er et resultat af pulprester fra appelsiner, der blev brugt til min smoothie. Jeg er meget glad for smoothies, og igår var appelsiner en del af den. Jeg blendede appelsinerne først og hældte dem igennem en si, for at få alt frugtkødet fra, så jeg kunne bruge juicen i min smoothie. Så jeg havde en masse frugtkød/pulp tilovers, som jeg ikke fik brugt til noget.

Der er en masse fiber i pulpen, og jeg har det lidt dårligt med at smide mad væk, så jeg tænkte, om jeg ikke kunne få lavet nogle gode boller ved at bruge pulpen. Det blev så til disse boller. Der er ikke nogen appelsinsmag i bollerne, men de smager dejligt og er meget mættende.

Man kan også erstatte de revne gulerødder med mere pulp, hvis man har mere end de 250 g. Jeg tænker også, at al slags pulp kan bruges i denne opskrift, så hvis du har lavet juice og ikke ved, hvad du skal gøre ved pulpresterne, så er denne opskrift oplagt.

Mættende glutenfri pulp-boller

Ingredienser:

 • 2,5 dl lunkent vand
 • 25 g gær
 • 50 g hørfrø
 • 1 spsk. fiberhusk
 • 1 spsk. sirop
 • 1 spsk. solsikkeolie (eller anden olie)
 • 250 g pulp (jeg brugte pulp fra appelsiner)
 • 100 g fint revne gulerødder
 •  100 g havremel
 • 100 g majsmel
 • 100 g rismel
 • 150 g kartoffelmel

Fremgangsmåde:

 1. Lunkent vand, fiberhusk, gær og hørfrø blandes og står i 5-10 min.
 2. Hæld pulpen, de revne gulerødder, olien og siroppen i blandingen og rør godt
 3. Bland alt melet sammen og hæld det derefter lidt efter lidt i blandingen, til alt melet er godt indarbejdet i dejen.
 4. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.
 5. Form dejen til boller og lad efterhæve i 1 time.
 6. Bag på 200 grader i 20 min.
 7. Som altid så skal bagværket afkøle i min. 30 min. før der skæres i det, ellers fremstår det klægt.

Mættende glutenfri pulp-boller Mættende glutenfri pulp-boller Mættende glutenfri pulp-boller Mættende glutenfri pulp-bollerMættende glutenfri pulp-boller4 thoughts on “Mættende glutenfri pulp-boller”

 • Jeg har lige brugt din opskrift som inspiration, bare med en lille smule gær. De smager super godt.

  • Det er dejligt at høre 🙂 ja, og synes også det er lækkert at kunne få ekstra fibre ind ved hjælp af pulpen 🙂

  • Hej Mette Marie 🙂
   hehe, nej det er en fejl fra min side, jeg brugte 25 g gær. Tak fordi du gør mig opmærksom på det, jeg har rettet opskriften nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *