Glutenfri brownie med mintsmag

Glutenfri brownie med mintsmag

Denne glutenfri brownie med mintsmag er en af mine favorit brownies. Den er lækker, chewy og svær at holde fingrene fra. Jeg elsker at bage til mine gæster og nu når en af mine kusiner fra Færøerne er på besøg, så var denne et oplagt valg.

Første gang jeg smagte en brownie med mintsmag, var en min tvillingebror havde bagt, og jeg har været hooked lige siden. Så har jeg prøvet at eksperimentere med opskriften og prøvet mig frem med forskellige smage. Jeg plejede at bage den med en chokolade fra Toms, som de desværre ikke laver mere. Den var bare den lækreste mørke chokolade, med caramel og mintsmag og jeg har forgæves ledt efter den mange gange. Så jeg har prøvet at erstatte den med en anden mint chokolade og så caramel fudge, som jeg smelter i chokoladen. Men hvis I kender til nogle chokolader, med mint og caramel smag, så kan i bruge den istedet for chokoladen og caramel fudgen. Og hvis I finder sådan en chokolade, så må I meget gerne sige mig, hvor man finder den 😉

Man kan faktisk også sagtens fryse brownien, hvis man ikke kan spise al kagen indenfor nogle dage, og så bare tage den op nogle timer før den skal spises.

 

Glutenfri brownie med mintsmag

Ingredienser:

 • 150 g mørk chokolade med mint smag
 • 50 g mørk chokolade
 • 50 g caramel fudge
 • 150 g smør
 • 250 g sukker
 • 125 g rismel eller fuldkornsrismel
 • 3 æg

Fremgangsmåde:

 1. Skær chokoladen og fudgen i mindre stykker og smelt det sammen over vandbad.
 2. Skær smørret i mindre stykker og hæld i chokolademassen, så det smelter sammen.
 3. Hæld sukkeret i chokolade/fudge/smør blandingen og rør til sukkeret er godt indarbejdet.
 4. Hæld melet i og rør godt.
 5. Knæk et æg ad gangen ned i dejen og rør godt imellem hvert æg.
 6. Hæld dejen i en form på cirka 24 x 28 cm, beklædt med bagepapir.
 7. Bag på 175 grader i 30 min.

Velbekommen 😉

glutenfri brownie med mintsmag glutenfri brownie med mintsmag glutenfri brownie med mintsmag

 

 2 thoughts on “Glutenfri brownie med mintsmag”

 • Lyder virkelig lækkert? Kan man egentlig undlade sukkeret, erstatte det med noget andet eller bruge mindre?

  • ja, det er også en af mine favorit brownies :)) Ehm, jeg mener at man kan skifte sukker ud med lige dele sukrin, ellers kan du prøve at bruge lidt mindre sukker og se om det fungerer, jeg har ikke prøvet med mindre eller en erstatning, så tør ikke sige hvordan den bliver.

   vh Unn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *