Julebag – glutenfri småkager med sirup

Julebag – glutenfri småkager med sirup

Så er vi snart inde i december måned, så derfor vil jeg gerne dele disse småkager med jer. Det er glutenfri småkager med sirup, som er lavet ud fra en opskrift som de to færøske kvinder Jóhanna á Tjaldrafløtti og Elisabeth Akursmørk har lavet. Det er en småkage som er meget velkendt på Færøerne, og en min mor også ofte har bagt.

Jeg synes den er rigtig lækker, men jeg har ikke spist den siden jeg fik cøliaki for næsten 3 år siden. Så nu har jeg prøvet at lave den i en glutenfri version, og det synes jeg lykkedes rigtig godt.

Jeg synes julen er så hyggelig med al dens traditioner og familie/vennesamvær. Og så har man også flere undskyldninger for at bage, fordi til hyggen hører der også noget lækkert ik? 🙂 Derfor vil jeg dele nogle flere juleopskrifter med jer når vi kommer ind i december måned, men først får I denne her:

Julebag – Glutenfri småkager med sirup

Ingredienser:

ca. 55 småkager

 • 100 g sukker
 • 100 g smør (stuetemperatur)
 • 115 g fuldkornsrismel
 • 1 1/2 tsk. bagepulver
 • 1 stor tsk. vaniljesukker
 • 1 1/2 spsk. sirup

pynt:

 • 50 g smeltet mørk chokolade
 • 50 g smeltet hvid chokolade

Fremgangsmåde:

 • Tænd ovnen på 175 grader.
 • Hæld sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker og sirup i en skål.
 • Skær smørret i tern og hæld i til de andre ingredienser.
 • Rør blandingen godt så den bliver til en sammenhængende dej.
 • Del dejen i 6 dele (jeg delte min dej først i tre lige dele, og derefter delte jer hver del i to).
 • Tag hver del og rul den til en lang stang på cirka 30 cm. Tryk stangen flad, så den er ca. 1/2 cm høj og 2 cm bred.
 • Der passer tre dejstænger på hver bageplade.
 • Bag midt i ovnen i 15 min på 175 grader.
 • Når de tre lange flade småkagestænger tages ud, skærer man dem i tynde skrå stænger (se billede forneden).
 • Afkøl og pynt småkagerne ved at sprøjte smeltet chokolade henover dem (se billede forneden).

 

Julebag - glutenfri småkager med sirup Julebag - glutenfri småkager med sirup Julebag - glutenfri småkager med sirup Julebag - glutenfri småkager med sirup Julebag - glutenfri småkager med sirup   Julebag - glutenfri småkager med sirupSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *