Twix inspireret snack – glutenfri

Twix inspireret snack – glutenfri

Tredje gang er lykkens gang plejer man at sige. Det var det næsten for mig og de Twix inspirerede snacks, jeg lovede jer en opskrift på i denne uge 🙂 Disse snacks er så lækre, men bundene har drillet mig lidt, og derfor er jeg så sent ude med den.

Jeg er næææsten i mål med den – jeg vil bare gerne lave bundene liiiidt bedre, så man ikke behøver være varsom, når man flytter dem, fordi de er lidt porøse. Men nu får I opskriften, som den er nu, og så opdaterer jeg opskriften, når jeg får bundene lige som jeg vil have dem 🙂

Hvis man ikke tør flytte bundene overpå hinanden, kan man bare lave to gange bund/karamel/chokolade i stedet for at klappe dem sammen. Men det er virkelig ekstra lækkert, når det er kiks imellem karamellen, så jeg ville helt klart give det et forsøg 😉

 

Ingredienser:

  • 5 dl glutenfrit mel (2 dl fuldkornsrismel, 2 dl tapiokamel)
  • 200 gr smør
  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 lille tsk natron
  • 2 tsk æblecider eddike
  • 1 tsk. xantan gum
  • karamel:
    • 397 g kondenseret mælk (1 dåse)
    • 150 g sukker
    • 75 g smør
    • 2 spsk sirup
  • 200 g smeltet mørk chokolade

Fremgangsmåde:

kiksebund:

  1. Hæld natron og æblecidereddike i et lille bæger og rør godt
  2. Skær smørret i stykker og rør rundt i røremaskinen eller el-pisker med dejkroge, indtil det er blevet lidt blødere og lidt samlet
  3. Rør to æggeblommer ad gangen i smørret og spisk/rør godt imellem
  4. Hæld creme fraichen og natron/æblecidereddike blandingen i og rør godt
  5. Bland melet og xantan gum sammen og hæld det i lidt ad gangen – det skal blive til en fast dej
  6. Del dejen i to og rul dejen varsomt ud på bagepapir til en firkant, som er 1/2 cm tyk
  7. Gem bundene i en 1/2 time på køl
  8. Bag på 175 grader i 20 min.
  9. Lad bundene køle af før karamellen puttes ovenpå

karamellen:

  1. Hæld den kondenserede mælk sammen med sukker, smør og sirup i en gryde og lad det hele smelte sammen
  2. Når alt er smeltet, skal det koge ved middelvarme i ca. 20 min, til det bliver til karamel
  3. Afkøl karamellen lidt, inden den hældes over bundene (den skal kun afkøles en lille smule, den skal stadig være lidt varm, fordi hvis den afkøles for meget så klæbrer den ikke fast til bundene som den skal)

Saml bunde og karamel:

  • Hæld karamel over første bund
  • Tag næste bund og læg den over bunden med karamel
    • Jeg hev bagepapiret, med bunden på, over på et skærebræt og så skubbede jeg den forsigtig ned på den anden bund, hvor karamellen var lagt ovenpå (vær lidt forsigtig, fordi bundene kan være porøse og kan knække, hvis man ikke er forsigtig (jeg arbejder på at forbedre bunden 🙂 ) Man kan også sagtens bare lave to bunde med karamel og så chokolade, hvis man ikke tør lægge dem sammen. Så skal man bare have lidt ekstra chokolade.
  • Hæld den smeltede chokolade henover og lad køle i køleskabet i mindst 2-3 timer.
  • Skær ud i små mundbidder – velbekomme 🙂

   



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *