Julemarengs med karamel og pebermyntesmag

Julemarengs med karamel og pebermyntesmag

Julemarengs med karamel og pebermyntesmag – mums det er godt!

De er flotte, sjove at lave, og så smager de virkelig godt 😀 Nu er det snart juleaften og jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem resten af julen.

Jeg er meget glad for karamel og pebermytesmag, så jeg tænkte at det ville være sjovt at prøve denne smagskombination i marengs, og det fungerede også rigtig godt. Det gør jeg igen! Så kan man bare bruge andre farvekombinationer når det ikke er jul længere.

Håber de falder i lige så god smag hos jer 😀

 

Ingredienser:

  • 4 æggehvider
  • 300 g flormelis
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3/4 tsk pebermynte ekstrakt (dr. Oetker)
  • 1 tsk karamel ekstrakt (dr. Oetker)
  • grøn pastafarve
  • rød pastafarve

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggehviderne til de begynder at skumme
  • Hæld flormelisen i lidt ad gangen, imens du pisker videre
  • Når æggehviderne er blevet næsten stive hældes æblecidereddiken, karamel- og pebermynte ekstrakt i imens du pisker videre
  • Marengsmassen skal danne toppe og når man vender skålen på hovedet, skal den være så fast at den ikke flytter sig – jeg brugte en almindelig el-pisker og det tog ca. 15 min. før den var fast nok (hvis man bruger maskine tager det nok mindre tid.
  • Tag en sprøjtepose og stil den i en høj beholder (jeg brugte en vandkande)
  • Dyp en tandstik eller træpind ned i pastafarven og lav tynde striber op langs sprøjteposen (jeg lavede fire, to af hver farve)
  • Put marengsen i en anden sprøjtepose og sprøjt marengsen ned i sprøjteposen hvor farven er kommet på
  • Lav små marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir og lad toppene stå i 20-30 min. før de bages i 60-70 min. på 100 grader.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *