Glutenfri amerikanske pandekager

Glutenfri amerikanske pandekager

Mmm, glutenfri amerikanske pandekager til morgenmad/brunch – det er en rigtig weekend morgenmad/brunch 😀 Det er lang tid siden jeg har prøvet at lave amerikanske pandekager, men i går fik jeg lyst til at prøve dem igen. Disse er lavet udfra hvad jeg havde i køleskabet og skufferne, men den blev så god, så jeg vil gerne dele den med jer.

Jeg havde intet bagepulver, så derfor har jeg puttet natron i – og når man bruger natron, så skal der jo være noget syre som natron skal reagere på, så derfor puttede jeg lidt skyr i. Dejen er ikke lige så tyk, som de traditionelle amerikanske pandekager, men hvis man ønsker den tykkere, kan man putte 1 dl mindre mælk i dejen.

Portionen giver cirka 15-20 pandekager, så jeg har også frosset noget af dejen ned, som jeg kan tage op en anden dag, når jeg får lyst til glutenfri amerikanske pandekager igen.

Ingredienser:

giver ca. 15-20 pandekager

 • 275 g glutenfri melblanding (eller anden melblanding der ligner)
 • 4 spsk mandelmel (eller mere glutenfri mel)
 • 2 æg
 • 4 dl mælk
 • 3 spsk skyr
 • 50 g smeltet smør
 • 2 spsk rørsukker
 • 2 tsk natron
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde:

 1. Bland mel, rørsukker, vaniljesukker, salt og natron sammen.
 2. Pisk æg, mælk, skyr og smeltet smør godt sammen.
 3. Rør de tørre og våde ingredienser godt sammen og lad stå og trække i ca. 15 min.
 4. Varm en pande på middelvarme.
 5. Steg pandekagerne til der kommer små bobler i overfladen og vend dem og steg til de er gyldne.

Hvis man ikke bruger al dejen, kan man fryse den til en anden god gang, eller halver dejen.

vend pandekagen, når den ser sådan her ud.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *