Lækre og luftige glutenfri fødselsdagsboller

Lækre og luftige glutenfri fødselsdagsboller

Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer, fordi jeg tror og håber I kommer til at være lige så glade for den som jeg er. Siden jeg fik cøliaki, har jeg savnet at kunne lave sådan nogle lækre og luftige glutenfri fødselsdagsboller, som bare er de lækreste med tandsmør og varm kakao til. Derfor har jeg flere gange forsøgt mig på at udvikle en opskrift der bare siger spar fem  – og nu er jeg endelig tilfreds med opskriften, de er såååå gode!

Og så kan de også bruges som burgerboller, hvis man bare laver bollerne større, trykker dem lidt flade og hælder sesamfrø ovenpå. Det har jeg forsøgt, og det var en succes – de bedste hjemmelavede glutenfri burgerboller til dags dato. Det kan I se på et af billederne nederst.

Jeg ved, at der er flere af dem der ikke tåler gluten, som heller ikke tåler lactose. Derfor er mit næste projekt at forsøge at lave bollerne laktosefrie også! Det skal jeg nok holde jer opdateret med.

Bollerne er bløde og smagfuld, også når de har været en tur i fryseren! Bare varm dem op på 100 grader i 10-15 min, så er de som nybagte!

Hva’ siger I? Skal de afprøves? – så er opskriften her:

Lækre og luftige glutenfri fødselsdagsboller

Ingredienser:

15-16 stk.

  • 400 g Schär B Mix
  • 100 g smør
  • 1 dl A38
  • 3 dl mælk
  • 1 sammenpisket æg
  • 0,5 dl honning
  • 50 g frisk gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk hjortetakssalt
  • 20 g fiberhusk
  • et sammenpisket æg til pensling af bollerne

Fremgangsmåde:

  1. Varm smør, mælk, A38 og honning op i en gryde til 38 grader.
  2. Bland melet, saltet og hjortetakssaltet i en skål.
  3. Kom gæren i en skål.
  4. Når smørblandningen er 38 grader hælder du den over gæren og rør til den er opløst.
  5. Rør først ægget i blandingen efterfulgt af fiberhusken.
  6. Rør det hurtigt sammen og begynd at hælde melblandingen i lidt ad gangen og rør godt – dejen skal være lidt klistret.
  7. Lad dejen hæve i mindst 1 time.
  8. Form dejen til boller og lad igen hæve i mindst 1 time.
  9. Smør bollerne med æg og bag på 225 grader i 10 min. Lad bollerne afkøle ca. 1/2 time før der skæres i dem.

Som sagt tidligere så er opskriften også super velegnet til burgerboller. Jeg lavede 12 almindelige boller og 2 burgerboller, som I kan se på billederne nedenfor. Alt efter hvor store man ønsker burgerbollerne, så trykker man bollerne meget flade når de skal hæve og efter hævning smøres de med æg og drysses med sesamfrø.

(Der mangler lige fiberhusken på billedet med ingredienserne)

    



2
Leave a Reply

avatar
1 Kommentartråde
1 Kommentartrådssvar
0 Følgere
 
Kommentar med mest reaktioner
Kommentartråd med flest interakioner
2 Kommentar forfattere
unnkruseLykke Forfattere til de nyeste kommentarer
  Subscribe  
nyeste ældste mest stemmer
Giv notifikation om
Lykke
Gæst
Lykke

Hej,
de ser lækre ud…..åh jeg glæder mig til en opskrift
uden mælkeprodukter…..forhåbentlig ikke “kun”
uden laktose :0

Bedste hilsener Lykke