Glutenfri kanelsnegle med revet æble

Glutenfri kanelsnegle med revet æble

Glutenfri kanelsnegle med revet æble er mit bud på en lækker eftermiddagssnack, eller weekendsnack, eller.. vælg selv :)). Disse kanelsnegle er i hvertfald værd at afprøve. Jeg har prøvet at bage kanelsnegle og kanelsnurrer før, men dette er den bedste opskrift, jeg har lavet :))

Jeg er meget stor fan af kanelsneglene med revet æble, som man kan købe fra Landbageriet på Fredriksborggade, så jeg har længe tænkt, at jeg skulle prøve at se, om jeg kunne udvikle en opskrift selv på kanelsnegle med revet æble – og her er så resultatet endelig.

Det er meget vigtigt at man lader gær, sukker og vand stå i de 10 min., jeg har skrevet, fordi det gør, at dejen hæver rigtig godt og bliver lækker luftig. Jeg tør ikke love, hvilken dej man får, hvis man ikke bruger de meltyper jeg har brugt her, fordi glutenfrit dej bliver anderledes, alt efter hvilke mel man bruger, læs evt. her om de glutenfri mel muligheder. Men hvis man ikke har de mel jeg har brugt, så ville jeg prøve med en lys glutenfri melblanding, fx. Amo’s – men dejen bliver virkelig lækker og blød med denne mel kombination, jeg har brugt her.

Go’ bagelyst :))

 

Ingredienser:

ca. 16 stk.

Dej:

 • 3 tsk tørgær
 • 1 1/2 tsk rørsukker
 • 2 1/2 dl lunkent vand
 • 3 tsk fiberhusk
 • 75 g smør
 • 1 tsk æblecidereddike
 • 2 æg
 • 285 g glutenfrit mel som er:
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 100 g rismel
  • 85 g tapiokastivelse
 • 1/2 tsk. salt

Fyld:

 • 1 1/2 revet æble
 • 100 g blødt smør
 • 70 g brun farin
 • 2 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

 1. Tørgær, sukker og vand røres sammen i en skål og står i 10 min. under et viskestykke (det skal skumme efter 10 min. –> se billede forneden)
 2. Smelt smørret.
 3. Bland melene og salt sammen.
 4. Hæld smør, fiberhusk, æg, æblecidereddiken og mel blandingen ned i gær-skummet og rør godt (jeg brugte ikke røremaskine), ca. 5-7 min., til dejen er lind.
 5. Stil dejen til hævning i 1 1/2 time.
 6. Rør det bløde smør, kanel og brun farin godt sammen.
 7. Strø lidt glutenfrit mel (jeg brugte fuldkornsrismel) ud på bordet og hæld dejen ud på det. Ælt dejen nogle få gange rundt med det mel der ligger på bordet, strø lidt mere mel på og rul dejen ud til en firkant.
 8. Smør brun farin/smør blandingen ud på dejen næsten helt ud i alle kanter, og strø efterfølgende det revne æble udover.
 9. Rul dejen sammen og skær den ud i ca. 16 snegle og sæt på en beklædt bageplade.
 10. Dæk bageplade(r) med husholdningsfilm og lad kanelsneglene efterhæve i 1/2 time.
 11. Fjern husholdningsfilmen og bag kanelsneglene på 180 grader varmluft i ca. 20 min.

 

 6 thoughts on “Glutenfri kanelsnegle med revet æble”

  • Hej Jette,

   Det er meget muligt, det har jeg ikke prøvet, men det giver helt sikkert noget ekstra smag til dejen. Hvis du prøver det så må du endelig fortælle hvordan det gik 🙂

   Mvh
   Unn

  • Hey Bjørk :),

   Tapiokastivelse giver en lidt anden tekstur/struktur til dejen, så hvis du kan få fat på det, så vil jeg helt klart anbefale at bruge det. Men hvis ikke, så er det et forsøg værd at bruge majsstivelse istedet, men er ret sikker på at dejen ikke bliver lige så god, desværre.

   dbh Unn

   • Hey hey Unn 🙂 Hvad med kartoffelstivelse i stedet for tapiokastivelse? Jeg har fornemmelse af at tapiokastivelse ikke er nemt at få fat i.

    • Hey Judith 🙂

     Ja, hvis man ikke kan få fat på tapiokastivelse, så ville jeg også forsøge med kartoffelstivelse eller majsstivelse, men jeg er ret sikker på du ikke får det samme resultat, fordi at tapiokastivelse giver en helt anden konsistens end majs og kartoffelsstivelse, desværre. Ellers ville jeg også prøve at tilføje én tsk xanthangum, hvis du bruger kartoffel/majsstivelse, som måske også kan være med til at give dejen bedre konsistens. Lad mig endelig høre hvordan det går hvis du prøver det 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *