Cheesecake med lime og hyldeblomst – glutenfri

Cheesecake med lime og hyldeblomst – glutenfri

Denne glutenfri cheesecake er lidt anderledes end en almindelig cheesecake med kiksebund. Det er ikke så nemt at finde glutenfri digestive kiks i dagligvarebutikkerne, så derfor er bunden i denne cheesecake lavet med ingredienser man altid kan finde på hylderne i dagligvarebutikkerne. Cheesecaken er lækker og frisk, lidt syrlig og så passer den så godt til påsken med sin flotte gule farve.

Cheesecaken er endnu en opskrift jeg har lavet for dagligvarebutikskæden Á på Færøerne, som sælger varer fra Rema 1000, så alle ingredienserne til kagen, kan man finde i Rema 1000.

Man kan pynte kagen på mange forskellige måder, men hvis man vil pynte med de marengstoppe jeg har brugt, kan man finde opskriften her.

Forhåbentlig synes I denne smager ligeså godt som jeg synes – velbekommen!

Cheesecake med lime og hyldeblomst – glutenfri

Ingredienser:

Form på 20 cm i diameter

Nøddebund:

  • 75 g hasselnødder
  • 75 g mandler
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en knivspids salt

lime/hyldeblomst mousse:

  • 300 g flødeost
  • 200 g naturel skyr
  • 75 g sukker
  • 1 lime (saft + skal)
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 4 husblas blade

Lime/citron curd:

  • 4 pasturiserede æg
  • 100 g smør skåret i små tern
  • saften fra to citroner
  • saften fra to lime
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

 

Fremgangsmåde:

Nøddebund:

  1. Pisk æg og sukker godt sammen til en luftig masse.
  2. Blend nødderne i en blender.
  3. Bland salt, bagepulver og vaniljesukker sammen med de blendende nødder og bland det i den luftige æggemasse sammen med det smeltede smør.
  4. Kom bagepappir i formens bund og smør formens sider med fedtstof.
  5. Hæld dejen i formen og bag på 175 grader i ca. 30 min.
  6. Lad bunden afkøle.

Lime/hyldeblomst mousse:

  1. Pisk flødeost, skyr, sukker, limeskal og limesaft godt sammen.
  2. Kom husblasbladene i en skål med koldt vand og lad stå i ca. 7 min.
  3. Opvarm hyldeblomstsaften på lav varme, uden at koge.
  4. Pres vandet ud af husblassen og rør den i hyldeblomstsaften, således at husblassen opløses.
  5. Lidt ad gangen røres saften forsigtigt i moussen.
  6. Så er moussen klar til at hældes over den afkølede nøddebund.

Lime/citron curd:

  1. Hæld vand i en gryde og sæt på middel varme.
  2. Stil en skål oven på gryden, uden at den rører vandet.
  3. Kom citron- og limesaften i skålen sammen med de pastureriserede æg, sukker og vaniljesukker  og rør godt.
  4. Hæld derefter smørternene i blandingen og rør ofte til cremen tykner, det tager omkring 10 min.

Sæt cheesecaken sammen:

  1. Når nøddebunden er afkølet, kommes den tilbage i formen og sammen med enten bagepapir eller kageplastfilm rundt om bundens omkreds.
  2. Hæld cheesecake moussen ovenpå bunden og lad stå i 4 timer eller til den er stivnet, så du kan smøre lime/citron curden ovenpå.
  3. Pynt kagen lige inden den bliver serveret, med f.eks. disse små marengstoppe.

Tip: Hvis man gerne vil have at bunden er lidt grovere, kan man istedet for at blende alle nødderne, kun hakke hasselnødderne med kniv og så blende mandlerne.

 

 



7
Leave a Reply

avatar
4 Kommentartråde
3 Kommentartrådssvar
0 Følgere
 
Kommentar med mest reaktioner
Kommentartråd med flest interakioner
4 Kommentar forfattere
unnkruseSofieFrederikke LomholtGuðrun Forfattere til de nyeste kommentarer
  Subscribe  
nyeste ældste mest stemmer
Giv notifikation om
Sofie
Gæst
Sofie

Kan denne kage laves dagen før?

Frederikke Lomholt
Gæst
Frederikke Lomholt

Den ser virkelig fin og lækker ud. Jeg har bare et spørgsmål – er det koncentreret saft eller opblandet saft du bruger?

Guðrun
Gæst
Guðrun

Hey, skal gula kremið kølna áðrenn tað verður tjúkt ? Hevur verið í vatnbað 20 min, og er ikki so at tað kann smyrjast á køkuna ?

trackback

[…] Jeg har f.eks. brugt dem som pynt til en lækker cheesecake, som du kan finde opskriften på her. […]