Cheesecake med lime og hyldeblomst – glutenfri

Cheesecake med lime og hyldeblomst – glutenfri

Denne glutenfri cheesecake er lidt anderledes end en almindelig cheesecake med kiksebund. Det er ikke så nemt at finde glutenfri digestive kiks i dagligvarebutikkerne, så derfor er bunden i denne cheesecake lavet med ingredienser man altid kan finde på hylderne i dagligvarebutikkerne. Cheesecaken er lækker og frisk, lidt syrlig og så passer den så godt til påsken med sin flotte gule farve.

Cheesecaken er endnu en opskrift jeg har lavet for dagligvarebutikskæden Á på Færøerne, som sælger varer fra Rema 1000, så alle ingredienserne til kagen, kan man finde i Rema 1000.

Man kan pynte kagen på mange forskellige måder, men hvis man vil pynte med de marengstoppe jeg har brugt, kan man finde opskriften her.

Forhåbentlig synes I denne smager ligeså godt som jeg synes – velbekommen!

Cheesecake med lime og hyldeblomst – glutenfri

Ingredienser:

Form på 20 cm i diameter

Nøddebund:

  • 75 g hasselnødder
  • 75 g mandler
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • en knivspids salt

lime/hyldeblomst mousse:

  • 300 g flødeost
  • 200 g naturel skyr
  • 75 g sukker
  • 1 lime (saft + skal)
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 4 husblas blade

Lime/citron curd:

  • 4 pasturiserede æg
  • 100 g smør skåret i små tern
  • saften fra to citroner
  • saften fra to lime
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

 

Fremgangsmåde:

Nøddebund:

  1. Pisk æg og sukker godt sammen til en luftig masse.
  2. Blend nødderne i en blender.
  3. Bland salt, bagepulver og vaniljesukker sammen med de blendende nødder og bland det i den luftige æggemasse sammen med det smeltede smør.
  4. Kom bagepappir i formens bund og smør formens sider med fedtstof.
  5. Hæld dejen i formen og bag på 175 grader i ca. 30 min.
  6. Lad bunden afkøle.

Lime/hyldeblomst mousse:

  1. Pisk flødeost, skyr, sukker, limeskal og limesaft godt sammen.
  2. Kom husblasbladene i en skål med koldt vand og lad stå i ca. 7 min.
  3. Opvarm hyldeblomstsaften på lav varme, uden at koge.
  4. Pres vandet ud af husblassen og rør den i hyldeblomstsaften, således at husblassen opløses.
  5. Lidt ad gangen røres saften forsigtigt i moussen.
  6. Så er moussen klar til at hældes over den afkølede nøddebund.

Lime/citron curd:

  1. Hæld vand i en gryde og sæt på middel varme.
  2. Stil en skål oven på gryden, uden at den rører vandet.
  3. Kom citron- og limesaften i skålen sammen med de pastureriserede æg, sukker og vaniljesukker  og rør godt.
  4. Hæld derefter smørternene i blandingen og rør ofte til cremen tykner, det tager omkring 10 min.

Sæt cheesecaken sammen:

  1. Når nøddebunden er afkølet, kommes den tilbage i formen og sammen med enten bagepapir eller kageplastfilm rundt om bundens omkreds.
  2. Hæld cheesecake moussen ovenpå bunden og lad stå i 4 timer eller til den er stivnet, så du kan smøre lime/citron curden ovenpå.
  3. Pynt kagen lige inden den bliver serveret, med f.eks. disse små marengstoppe.

Tip: Hvis man gerne vil have at bunden er lidt grovere, kan man istedet for at blende alle nødderne, kun hakke hasselnødderne med kniv og så blende mandlerne.

 

 



7 thoughts on “Cheesecake med lime og hyldeblomst – glutenfri”

    • Hej Sofie,

      Undskyld det sene svar, har haft meget travlt så har ikke fået tjekket kommentarerne et stykke tid. Men ja, den kan sagtens laves dagen før 🙂

  • Den ser virkelig fin og lækker ud. Jeg har bare et spørgsmål – er det koncentreret saft eller opblandet saft du bruger?

    • Tak Frederikke 🙂 det er kncentreret saft der skal bruges, det retter jeg lige så det ikke kan misforstås.
      -vh Unn

  • Hey, skal gula kremið kølna áðrenn tað verður tjúkt ? Hevur verið í vatnbað 20 min, og er ikki so at tað kann smyrjast á køkuna ?

    • Hey Gudrun,
      Tad eigur at blíva sindur tjúkt ímedan man rørur í tí yvir vatnbadnum, og so tjúknar tad meira tá tad kølnar. Tad plagar at taka eina løtu ádrenn tad tjúknar, so man má vera sindur tolin ? men vóni tad riggadi hjá tær til endans?
      -vh Unn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *