Mini marengstoppe – som kagepynt eller snack

Mini marengstoppe – som kagepynt eller snack

Disse søde mini marengstoppe er geniale at have på lager, når man skal pynte en kage. De pifter hurtigt en kage op. Men de kan også være en lille snack, eller små “bolcher” til en fødselsdag.

De er super nemme at lave og personligt synes jeg det er et hyggeligt projekt, fordi man selv kan variere størrelse, form, farve og smag; og hvorvidt man vil pynte dem yderligere med guld/sølv/farvet støv.

Marengsene har også en lang holdbarhed, hvis de gemmes i en lufttæt beholder.

Jeg har f.eks. brugt dem som pynt til en lækker cheesecake, som du kan finde opskriften på her.

 

Mini marengstoppe – som kagepynt eller snack

 Ingredienser:

  • 2 pasturiserede æggehvider
  • 100 g flormelis eller sukker
  • 1/2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk karamelessens (eller anden smag. eller undlad hvis der ikke ønskes ekstra smag)
  • 1-2 dråber gul farve  (eller anden farve, eller undlad)

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehviderne til de bliver til skum.
  2. Hæld flormelis/sukkeret i lidt ad gangen og pisk grundigt.
  3. Hæld æblecidereddiken, smag og farve i og pisk videre til marengsen er så stiv og sej at man kan vende skålens bund i vejret uden at marengsen rører på sig.
  4. Hæld marengs i en sprøjtepose og sprøjt små marengs på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag ved 100 grader varmluft i 1 time.

   

Eksempel på hvordan de kan bruges som pynt på kage. Opskriften på denne glutenfri cheesecake kan findes her.



1 thought on “Mini marengstoppe – som kagepynt eller snack”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *