Tærte med kalkunbacon og svampe
Tærte med kalkunbacon og svampe passer virkelig godt til dem, der gerne vil have en lækker måltid, men ikke har lyst til at bruge alverdens tid på at lave den. Jeg synes personligt, at det er super nemt at lave tærte, og så er det dejligt at man kan variere fyldet i uendelighed. Det gør, at man altid kan finde på en ny version af tærte.
Det er også rigtig smart at lave en dobbelt portion af dejen og så fryse halvdelen, så kan man bare tage den op og lægge den i køleskabet aftenen inden man tænker at bruge den, så tager det endnu kortere tid at lave tærten :-))
Tærte smager godt både varm og kold, så derfor er det også et perfekt måltid til madpakken – et lækkert alternativ til rugbrødsmadder. Jeg er meget glad for tærte så jeg har også nogle andre bud på hvordan den kan gøres, som du kan se her.
Men her er så den nyeste version af glutenfri tærte, som jeg synes I skal afprøve:
Tærte med kalkunbacon og svampe
Ingredienser:
Tærtebund:
- 50 g kartoffelmel
- 50 g glutenfri havremel
- 100 g glutenfri havregryn
- 1 æg
- 50 g smør
- 1/4 dl vand
- 1 tsk. salt
Tærtefyld:
- 200 g blandede svampe
- 100 g kalkunbacon
- 1 rødløg
- 3 æg
- 2 dl fløde
- ca. 100 – 150 g revet ost
- lidt salt og peber
Fremgangsmåde:
Tærtebund:
- Kom alt indholdet til tærtedejen i en røremaskine og rør godt til dejen samles til en kugle. Hvis du ikke har en røremaskine, så kan man også sagtens bruge en pisker med dejkroge.
- Læg dejen på bagepapir, læg et nyt bagepapir over dejen og rul ud til en tynd cirkel.
- Tag det øverste bagepapir af, tag fat i bagepapiret som dejen ligger på og vend dejen ned i en smurt tærteform. Pres dejen på plads og fjern bagepapiret.
- Prik huller dejen med en gaffel.
- Stil tærtebunden i køleskabet i ca. 20 min.
- Bag på 200 grader varmluft i 7 min.
Lav tærtefyldet imens.
Tærtefyld:
- Skær kalkunbacon og svampe i mindre stykker og varm på en pande ved middel varme.
- Skær rødløg i tynde både og kom på panden sammen med kalkunbaconet og svampe.
- Krydr med lidt salt og peber og steg i ca. 5 min.
- Rør æg og fløde sammen og krydr med lidt salt og peber.
- Fordel kalkunbacon, svampe og rødløg jævnt i den forbagte tærtebund, hæld ægge/flødemassen over og drys med revet ost.
- Bag på 200 graders varmluft i ca. 20 min.
Man kan sagtens udskifte svampene med andet fyld, f.eks. kyllingestykker, skinke, broccoli eller noget helt fjerde, så får man en helt anden tærte, men mindst lige så lækker.
Hvis du mangler idéer til hvilke andre fyld og tærtebunde du kan prøve, har jeg nogle andre bud på glutenfri tærte, som du kan se ved at trykke her.
Hvis man ikke kan tåle havre, ville jeg skifte havremelet ud med hirsemel og havregryn ud med hirseflager.
Velbekommen!