Lækkert glutenfrit ‘rug’brød på den hurtige måde

Lækkert glutenfrit ‘rug’brød på den hurtige måde

Dette glutenfri ‘rugbrød’ er et af de bedste jeg har bagt og så er det dejlig hurtigt at lave. Jeg lagde et billede af brødet på Facebook siden, hvor der var flere der var interesserede i at få opskriften, så nu har jeg endelig haft tid til at lægge den op. Hvis I laver det, så ville jeg blive glad for at høre hvad I synes om det 🙂

Jeg afholdte et bagekursus på Færøerne sidste weekend i maj, hvor dette brød var en af opskrifterne. Det var den færøske cøliakiforening, der havde spurgt mig, om jeg ville stå for at afholde kurset efter deres generalforsamling, og det syntes jeg var en spændende udfordring, så det takkede jeg selvfølgelig ja til. Det var en dejlig dag med søde ‘elever’, både børn og voksne, så det var virkelig lærerigt og sjovt at prøve – det gør jeg gerne igen. Det var også virkelig dejligt at se hvor engagerede den færøske Cøliakiforening er og hvor meget de havde fået lavet og er igang med at lave, selv om de er en lille forening, det synes jeg er sejt.

Nå, men jeg ville jo gerne lave et brød till kurset, der var nemt at lave, således at deltagerne fik et brød de hurtigt kan bikses sammen, når man ikke har mere brød tilbage – og så skulle det selvfølgelig smage så godt at man ikke savner det glutenholdige brød; og det synes jeg jeg har formået med dette brød. Jeg savner ihvertfald ikke at kunne spise glutenholdigt rugbrød 🙂

Jeg bruger selv en brødform fra Cook and Baker, som jeg er rigtig glad for. Den er 23 cm lang og 11 høj. Med den portion jeg angiver i denne opskrift, sammen med den brødform, så giver det et dejligt højt brød. Så hvis I bruger en form der er bredere end denne eller større, så vær opmærksom på, at brødet nok ser lidt anderledes ud.

Go’ bagelyst og jeg håber det falder i lige så god smag som hos mig!

Glutenfrit ‘rug’brød på den hurtige måde

Ingredienser:

 • 6 dl lunkent vand
 • 15 g fiberhusk
 • 100 g fint revet gulerødder
 • 50 g græskarkerner
 • 50 g hørfrø
 • 175 g knækket boghvede (eller hel boghvede der blendes)
 • 1 tsk kulør
 • 80 g glutenfri havregryn
 • 100 g majsmel (fint og gul)
 • 100 g kartoffelmel
 • 1 tsk. salt
 • 2 tsk. bagepulver

Således gør du:

 1. Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Lunkent vand, revet gulerødder og fiberhusk kommes i røremaskine, røres godt sammen og står derefter i 5 min.
 3. Græskarkerner, hørfrø, knækket boghvede og kulør kommes ovenstående blanding, røres godt og står i 10 min.
 4. Bland melene, havregryn, salt og bagepulver sammen og hæld lidt ad gangen i, ca. ad tre omgange. Rør derefter i 5 min.
 5. Smør formen eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen ned i formen.
 6. Prik huller over hele skorpen med en gaffel og drys birkes, hørfrø eller andre frø over.
 7. Bag brødet i 50-60 min., tag brødet ud af formen og stik et stegetermometer i brødets side. Hvis brødets kernetemperatur ikke er 98 grader, sættes brødet ind i ovnen igen, med stegetermometermåleren i og bages videre til det når de 98 grader.
 8. Lad køle af i 1 time, inden der skæres i det.

  

Jeg har også andre brødopskrifter, som kan findes ved at trykke her.14
Leave a Reply

avatar
6 Kommentartråde
8 Kommentartrådssvar
0 Følgere
 
Kommentar med mest reaktioner
Kommentartråd med flest interakioner
7 Kommentar forfattere
unnkruseHanne JohansenKatrine Junker JensenHeidiAta Forfattere til de nyeste kommentarer
  Subscribe  
nyeste ældste mest stemmer
Giv notifikation om
Hanne Johansen
Gæst
Hanne Johansen

Jeg har bagt dit brød med pofiber istedet for husk, det hævede ikke lige så godt som dit , men det blev fint alligevel.Det er nemt at lave har god konsistens.Er glad for det som rugbrøds erstatning Men jeg kan ikke vænne mig til smagen af boghvede.Er der noget jeg kan bruge i stedet som også er sundt.

Katrine Junker Jensen
Gæst
Katrine Junker Jensen

Hej igen Unn.
Hvor længe kan rugbrødet holde sig? og hvordan skal det opbevares? På køl eller stuetemperatur?
Hilsen Katrine.

Katrine Junker Jensen
Gæst
Katrine Junker Jensen

Hej Unn.
Vil man kunne bruge en anden meltype end majsmel i denne opskrift? For eksempel: teffmel eller boghvedemel?
Hilsen Katrine

Heidi
Gæst
Heidi

Hej Unn
Vil man kunne tilføje lidt glutenfri surdej til denne opskrift? 🙂
Dbh Heidi

Ata Jacobsen
Gæst
Ata Jacobsen

Hej Unn
Kan man bruge boghvedemel istedet for knækket boghvede?
vh Ata

Marie
Gæst

Kan man bytte fiberhusk ud med profiber? Hvor meget profiber vil man så skulle benytte?