Glutenfri lakselasagne

Glutenfri lakselasagne

Hvis du ikke har prøvet at lave glutenfri lakselasagne før, så synes jeg du burde prøve det. Det er så lækkert og så er det en god måde at få fisk ind på menuen. Denne version er mit bud på hvordan man kan lave en lækker lakselasagne, der er mindst lige så god til frokosten eller aftensmadsrester dagen efter.

Den er lækker cremet og er en af mine favorit lasagnaer; og så giver den også en dejlig mæthedsfornemmelse, på den behagelige måde, fordi den ikke er lige så tung som en kødlasagne, der ligger tungt i maven.

Man kan have alle mulige salater som tilbehør, alt efter hvad man er til, men jeg har valgt at parre den med en melonsalat, som jeg synes er super lækker og frisk.

Ingredienser:

til ca. 4 personer:

Lasagne:

  • ca. 8 glutenfri pastaplader
  • 400 g laks
  • 500 g frossen eller frisk spinat
  • 200 – 250 g ricotta eller mascarpone ost
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré (140g)
  • 1 pk. mornaysauce
  • 2 stk. hvidløg
  • 2-3 tsk. muskat
  • 1-2 tsk. oregano
  • lidt olie
  • 1-2 stk. løg
  • salt og peber
  • 1 pk. revet ost

salat:

  • rucola
  • spinat
  • melon
  • fetaost
  • evt. saltede nødder og majs

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Skær løg fint.
  3. Pres den ene hvidløg ned i en gryde med lidt olie.
  4. Når hvidløgen er blevet lidt svitset, kommes tomatpuré og hakkede tomater i, sammen med salt, peber og oregano. Lad småsimre imens du laver det andet.
  5. Kom spinaten på panden sammen med løg og den anden pressede hvidløg. Når spinaten er blevet helt blød kommes ricotta/mascarpone osten i sammen med muskatkrydderi og lidt salt. Lad simre i ca. 5 min.
  6. Skær laksen i tynde skiver på langs, så det bliver til tynde fileter.
  7. Beklæd et ildfast fad med bagepapir og kom derefter skiftevis tomatsovs, laks, spinatsauce, mornaysauce og lasagneplader til alt er brugt, men afslut med revet ost i stedet for pastaplader den sidste gang.
  8. Sæt i ovnen i ca. 40 min. Det kommer an på hvilke pastaplader man bruger, nogle gange er det smart lige at give glutenfri pastaplader et hurtigt opkog, så skal de ikke have lige så lang tid i ovnen for at have det helt rigtige bid.
  9. Skyl salaten, skær melonen i stykker og bland alle ingredienserne til salaten sammen.

Velbekommen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *