Glutenfri Choko “Rug” Wannabe

Glutenfri Choko “Rug” Wannabe

Glutenfri Choko “Rug” Wannabe er en opskrift, som jeg udviklede for ca. 3 år siden. Der havde jeg haft cøliaki i ca. 1 år. Jeg havde sådan lyst til de der rugbrødsboller med chokolade, som man kan kunne købe hos bageren, men som jeg jo ikke længere måtte spise. Derfor tænkte jeg, at nu må jeg se om jeg ikke kan få lavet nogle lignede boller bare uden gluten. Jeg faldt over opskriften her for noget tid siden igen og tænkte at jeg må prøve at viderudvikle på den, siden jeg nu har 3 års mere erfaring med den glutenfri bagning. Så den burde kunne blive endnu bedre. Og det jeg synes er lykkes mig ret godt. De er meget luftigere og så er smagen også lige som jeg vil have den. Så hvis du savner sådan en grovbolle med lidt (masser) af chokolade i, så er det bare med at kaste sig ud i opskriften. De er meget lette at lave.

Ingredienser:

 • 2 tsk tørgær
 • 3 dl vand
 • 3 dl mælk
 • 2 tsk sukker
 • 75 g glutenfri havregryn
 • 200 g glutenfri havremel
 • 75 g majsstivelse
 • 20 g fiberhusk
 • 75 g hakkede mandler
 • 50 g hørfrø
 • 50 g sesamfrø
 • 1 tsk salt
 • 150 g mørk hakket chokolade eller chokolade knapper

Sådan gør du:

 1. Opvarm mælk og vand i en gryde til det er lunkent.
 2. Kom væsken, sammen med gær og sukker i en skål eller røremaskine og rør hurtigt runt. Lad stå i 10 min. med et viskestykke henover.
 3. Skær mandlerne og chokoladen i mindre stykker og bland det sammen med resten af de tørre ingredienser.
 4. Når de 10 min. er gået så blander du de tørre ingredienser sammen med de våde og rør til alt er godt æltet sammen.
 5. Lad dejen hæve i 1 time.
 6. Sæt ovnen på 225 grader varmluft med to bageplader i, således at de bliver varme (ca. 15 min. inden dejen er færdig med at hæve)
 7. Når dejen er hævet færdig former du det til boller og lægger på bagepappir. Pas på med at trykke for meget luft ud af dejen. Jeg plejer at skære dejen i nogle passende stykker.
 8. Tag de varme bageplader ud af ovnen og hiv hvert bagepappiret med boller på over på bagepladerne, som du skynder dig at sætte i ovnen igen.
 9. Bag på 225 grader i ca. 10 min. og sæt derefter varmen ned på 200 grader og bag videre i 10 min. Lad bollerne hvile i ca. 1/2 time inden du skærer i dem eller spiser dem.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *