Glutenfri sandwichbrød med gulerødder, frø og kerner

Glutenfri sandwichbrød med gulerødder, frø og kerner

Hvem har ikke lyst til en lækker sandwich, med hjemmebagt glutenfri sandwichbrød? Personligt synes jeg at det smager meget bedre at bage det selv, end de sandwichbrød man kan købe i supermarkederne. Det er selvfølgelig virkelig dejligt at kunne købe dem, når man ikke orker at bage selv, eller ikke har tid til det – men jeg foretrækker det hjemmebagte 🙂 Derudover så er det også billigere at bage det selv, i forhold til hvor meget man får ud af det.

Jeg har tilføjet gulerødder, havregryn, kerner og frø i dejen, for at få ekstra fibre ind og som også giver en dejlig smag til brødene. Hvis man ikke kan lide at have kerner og frø i brødene, har jeg også en anden opskrift på glutenfri sandwichbrød, som er unden, den kan du finde ved at trykke her.

Der er masser af muligheder til fyld til sandwichen, f.eks. lakse- eller tunmousse, eller lav en clubsandwich, som den på billedet til indlægget, som du kan finde opskriften til her.

Dejen kan også bruges til boller, hvor de også bages ved samme varme og tid som brødene.

Ingredienser:

10 sandwichbrød

  • 5 dl lunkent vand
  • 150 g revede gulerødder
  • 2 spsk fiberhusk
  • 0,5 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 æg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddikke
  • 1,5 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 200 g majsmel
  • 150 g kartoffelmel
  • 50 g havremel
  • 50 g havregryn
  • 1 tsk tørgær

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand, gulerødder, og fiberhusk sammen og rør godt og hurtigt. Tilføj frø og kerner og rør godt og hurtigt.
  2. Bland derefter æg, olivenolie, honning, æblecideredikke og salt i og rør godt i ca. 3 min.
  3. Bland alle meltyper, havregryn og tørgær godt sammen, hæld det hele i og rør i ca. 10 min.
  4. Lad hæve i hvertfald 2 timer.
  5. Tænd ovnen på 250 grader.
  6. Strø mel ud på bordet og hæld dejen ud på det.
  7. Pres dejen flad til ca. 3 cm. højde, og skær den i firkanter.
  8. Tag en firkant, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og pres den flad, til ca. 1,5 cm højde. Gentag med de resterende.
  9. Bag i 10 min. ved 250, skru ned til 200 og bag videre i ca. 20 min.
  10. Lad brødene køle af i ca. 1/2 time, inden du skærer i dem.

    



3 thoughts on “Glutenfri sandwichbrød med gulerødder, frø og kerner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *