Frugtkugler med figner, abrikoser og dadler

Frugtkugler med figner, abrikoser og dadler

Jeg har en meget sød tand – så i dag tænkte jeg at jeg ville lave noget der er naturligt sødt og mere sundt end de søde sager jeg almindeligvis propper i min mave. Det blev til disse frugtkugler med figner, abrikoser og dadler, da det er nogle af de tørre frugter jeg holder allermest af.

Mums, hvor blev de gode. Jeg er ikke ernæringsekspert eller lignede, men der er kun naturligt søde ingredienser i, så jeg synes de er et meget sundt alternativ til den søde tand.

Jeg synes at de er så lækre, at man sagtens kan servere dem som en lækker snack til en fødselsdag eller når man bare får gæster en dag/aften. Hvis man er mere til andre tørre frugter end dem jeg har brugt her, så kan man bare skifte dem ud med ens egne præferencer. Jeg triller også kuglerne i kokusflager, som jeg har givet en hurtig omgang i blenderen, men man kan sagtens også bruge kokusmel.

Frugtkuglerne kan gemmes i køleskabet i en uge – hvis altså de holder så længe (det bliver nok svært for mig).

Frugtkugler med figner, abrikoser og dadler

Ingredienser:

ca. 16-18 frugtkugler (kommer an på hvor store man vil have dem)

  • 100 g figner
  • 100 g abrikoser
  • 25 g dadler
  • 50 g mandler
  • 1 dl vand
  • ca. 1 dl kokusmel eller kværnede kokusflager til at trille kuglerne i

Fremgangsmåde:

  • Skær stilkene af fignerne og kom dem, sammen med abrikoser, dadler, mandler og vand i en blender og blend til massen er sammenhængende. (Se billede forneden)
  • Tag en tsk. frugtmasse og tril til en lille kugle.
  • Vend kuglen i kokusmelet/de knuste kokusflager. Gentag til ingen masse er tilbage.
  • Frugtkuglerne kan holde sig i 1 uge i køleskabet i en beholder.

frugtkugler med figner, abrikoser og dadlerfrugtkugler med figner, abrikoser og dadler frugtkugler med figner, abrikoser og dadlerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *