Glutenfri pepperonipizza

Glutenfri pepperonipizza

Denne glutenfri pepperonipizza er jeg ikke i tvivl om at både store og små vil elske 🙂 Den har en sprød pizzabund og lækre toppings.

Jeg kan godt lide at afprøve nye opskrifter, fordi jeg synes det er dejligt med lidt variation indimellem og så er det også lækkert at finde på nye retter. Jeg har de sidste mange gange, når jeg har lavet pizza, lavet denne pizza med parmaskinke og rucola, som du kan finde her, som også er super lækker. Men denne gang tænkte jeg, at nu skal jeg prøve at lave en ny kombination, så vi ikke altid får den samme hjemmelavede pizza.  Det blev til denne pepperonipizza med mozarella, pepperoni, løg, grøn peberfrugt og oliven.

Man kan få to store pizzaer ud af denne opskrift, men det er også lækkert at lave små pizzabunde, som så også ville være idéelle til madpakken. Hvis man ikke kan spise alle, kan man også sagtens fryse nogle af dem ned, efter de er blevet bagt de første 7-10 min. Så kan man tage dem op, når man får lyst til pizza en anden dag og så er processen liiidt hurtigere.

Jeg har tilføjet lidt fiberhusk til pizzaen, så der er lidt fiber i den og derfor bedre for vores tarme. Opskriften kan laves med både frisk gær og tørgær, så jeg beskriver begge måder nedenunder.

Håber den falder i god smag. Fortsat god weekend 🙂

Glutenfri pepperonipizza

Ingredienser:

pizzadej: (to store pizzaer)

  • 5 dl lunket vand
  • 2 spsk fiberhusk
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 475 g. Amo glutenfri melblanding til pizza og brød
  • 25 g frisk gær eller 2 tsk tørgær (Doves yeast)
  • 2 tsk flagesalt

tomatsauce:

  • 1 spsk olivenolie
  • 140 g tomatpuré (en stor dåse)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed presset hvidløg
  • salt og peber

toppings:

  • 3 stk mozzarella
  • 1 fint skåret løg
  • 1 fint skåret grøn peber
  • 200 g pepperoni
  • sort oliven

Fremgangsmåde:

Pizzadej:

  • Bland vand og fiberhusk godt sammen og lad stå i ca. 5 min, til det bliver til en gelémasse (Hvis du bruger frisk gær skal gæren blandes i her).
  • Hæld olie og æblecidereddike i massen og rør godt.
  • Bland tørgær (undlad tørgær hvis du har brugt frisk gær) i melet og vend i gelémassen sammen med saltet.
  • Rør godt på røremaskine i ca. 5-10 min.
  • Lad dejen hæve i 1 time.

Lav tomatsaucen:

  • Svits hvidløg på panden med olivenolien i 2-3 min.
  • Hæld tomatpuréen på panden og svits sammen med hvidløg i nogle få minutter.
  • Hæld de hakkede tomater på panden og lad saucen simre i ca. 30 min.
  • Krydd med salt og peber.

Bag bundene:

  • Sæt ovnen på 250 grader varmluft med to bageplader indeni (bagepladerne skal opvarmes så pizzabundene bages mere sprøde).
  • Skær dejen i 2 stykker (eller mindre hvis man ønsker mindre pizzaer) og rul hvert dejstykke ud til en tynd pizzabund.
  • Når ovnen er blevet varm, lægges hver pizzabund på et bagepapir og hives over på de varme bageplader. Bag bundene i ca. 7 min til de er lidt sprøde.

Kom toppings på pizzabunde og bag:

  • Tag pizzabundene ud, men lad bagepladerne stå i ovnen, så de holder på deres varme.
  • Smør tomatsaucen på pizzaerne og læg mozzarella, pepperoni, snittede løg, peberfrugt og oliven ovenpå.
  • Hiv pizzabundene over på de varme bageplader igen og bag i ca. 10 min eller til mozarellaen er godt smeltet.

Velbekommen 😉

   



3 thoughts on “Glutenfri pepperonipizza”

  • Den pizza ser virkelig ud til at være lækker. Tror du det er muligt at fryse bundene efter forbagningen, for så putte fyld på og bage dem færdige en anden dag.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *