Choko karamel kys

Choko karamel kys

Choko karamel kys er en lille småkage, som jeg har glædet mig at vise jer. Det er en lækker lille kage hapser, som både kæler for øjnene og munden. Jeg synes den er så fin og flot, og så smager den også viiirkelig godt. Jeg har arbejdet på den i et stykke tid, og nu er den endelig klar til at komme på bloggen, så I også kan prøve hvor lækker den er.

Det er en saftig chokobund toppet med salt karamel, toppet med marengskys – what’s not to like? ;-))

Choko karamel kys passer til al slags lejligheder, så der burde altid være en anledning/undskyldning for at prøve den lille lækre sag – du vil ikke fortryde det. Nu er der også snart weekend, så der er god tid til hyggebagning.

Jeg har også lavet en anden version af denne småkage, bare med lys bund og hvor marengskys kan tilføres smag, som I kan finde ved at klikke her.

Her kommer Choko karamel kys opskriften – Go’ fornøjelse og velbekommen :))

Ingredienser:

Chokobund:

  • 175 g sukker
  • 25 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta eller 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 50 g Amo glutenfri melblanding til kager
  • 5 spsk kakaopulver
  • 1 tsk salt
  • 125 g smør

Salt karamel:

  • 200 g sukker
  • 75 g smør (stuetemperatur)
  • 1 dl fløde (stuetemperatur)
  • 1 tsk flage salt

Marengskys:

  • 2,5 pasteuriserede æggehvider
  • 115 g flormelis
  • 1/2 tsk æblecidereddike
  • pynt: guldstøv

Fremgangsmåde:

Chokobund:

ca. 40 små runde bunde.

  1. Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk sukker, flormelis, vaniljepasta og æg sammen til tykt skum.
  3. Smelt smørret.
  4. Bland det glutenfri mel, salt og kakaopulver sammen og hæld gennem en si ned til æggeskummet.
  5. Rør godt imens du stille og roligt hælder smørret i – rør det hele godt sammen.
  6. Hæld dejen ned i en bradepande på 22 x 24 cm, beklædt med bagepapir og bag i ca. 15-20 min. Tjek efter 15 min., ved at stikke en pind i bunden. Hvis der ikke kommer noget kagedej på pinden, så er den færdig.
  7. Lad bunden køle af ca. 1/2 time og udstik den derefter til små runde bunde. Jeg brugte en af mine tyl til sprøjteposen til at udstikke med.

Salt karamel:

  1. Hæld sukkeret på en pande og lad det smelte ved middel/lav varme uden at røre i sukkeret.
  2. Når sukkeret næsten er helt smeltet rører du indtil det er blevet til sirup.
  3. Kom smørret i og rør til det næsten er indkorporeret i siruppen/karamellen.
  4. Hæld fløden i og rør til det er godt indkorporeret i karamellen.
  5. Hæld saltet i og rør i ca. 5-7 min., og tag derefter af varmen.
  6. Efter 20 min. kan det komme på glas der er skoldet og gemmes koldt. (holdbarhed ca. 2 uger i lufttæt beholder).

Marengskys:

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne næsten helt stive.
  3. Hæld æblecidereddike i og pisk videre.
  4. Hæld halvdelen af flormeliset i og pisk videre. Når det er indkorporeret hældes resten ved.
  5. Pisk i yderligere ca. 10 min., til marengsmassen er helt sej.
  6. Hæld marengsmassen i sprøjtepose og form marengskys på bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag i 1 1/2 time, sluk ovnen og lad marengskys stå inde i ovnen i yderligere 20 min.
  8. Tag marengskys ud og lad køle af.

Sæt kagerne sammen:

  1. Hæld karamellen i en sprøjtepose og sprøjt karamel ud på choko-bundene.
  2. Pynt marengskys ved at putte lidt guldstøv henover dem.
  3. Sæt marengs oven på karamellen og wupti choko karamel er klar til at spises.

Velbekommen :-))

 

      



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *