Choko knas – glutenfri brownie med knasende karamel top

Choko knas – glutenfri brownie med knasende karamel top

!Opskriften er blevet opdateret 12. december 2019 – se det med blå skrift!

Choko knas – en lækker glutenfri brownie med knasende karamel top. Perfekt til weekenden.

Denne lækre sag er inspireret af bloggeren Cute Carbs og hendes lækre Choko Crisp kage. Den er ikke glutenfri, så derfor har jeg lavet en glutenfri version. Jeg har prøvet at lave den nogle gange nu, og nu er jeg tilfreds med den. Min version har en anden slags browniebund og eftersom der er gluten i de fleste karamel barer, så som mars, så har jeg fundet to alternative måder at lave den knasende top på.

Man kan lave den med karamel og kakaopulver eller ved at bruge den lækre Curly Wurly bar fra Cadbury, som man ofte kan købe i Normal butikkerne. Hvis man vælger karamel versionen, har jeg en opskrift på karamel her. 

Kagen er allerbedst hvis den gemmes i køleskabet, så er den mest chewy og knasende.

OPDATERING:

Nu har jeg lavet en opdateret og en forbedret version af denne lækre sag, så det tænker jeg ikke I skal snydes for. Jeg har også lagt de nye billeder af den opdaterede version herunder. Brownien er blevet endnu mere fudgy og har fået den helt rigtige konsistens og så har jeg valgt at lave hjemmelavet karamel, som jeg har vendt Rice Crispies i, selv om man godt kan bruge Curly Wurly chokoladen som jeg har beskrevet før, men den kan man ikke få alle vegne og så er det bare ekstra lækkert med hjemmelavet karamel 🙂 Den opdaterede opskrift står med blå skrift – here it goes:

Choko knas – glutenfri brownie med knasende karamel top

Ingredienser:

browniebund:

ny opdateret version:

  • 100 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 75 g fuldkornsrismel
  • 25 g kakaopulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker

Den gamle version:

  • 250 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljepasta eller korn fra en 1/2 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 85 g glutenfri lys melblanding eller Amo’s glutenfri melblanding til kager
  • 8 spsk kakao
  • 1 tsk salt

knasende top:

ny opdateret version:

  • 125 g glutenfri Rice Crispies
  • 200 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 dl fløde

Den gamle version:

  • 100 g glutenfri rice crispies
  • 125 g karamel 0g 2 tsk kakaopulver eller 5 stk Cadbury Curly Wurly og 50 g smør

Fremgangsmåde:

Chokobund:

ny opdateret version:

  1. Stil ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smør og chokolade på lav varme
  3. Når smør og chokolade er smeltet og rørt sammen hældes sukkeret i og røres godt sammen.
  4. Kom et æg i ad gangen (tre i alt) og pisk med piskeris
  5. Bland fuldkornsrismel, kakaopulver, salt og vaniljesukker sammen og vend i til det godt rørt sammen og der ikke er nogle klumper i dejen.
  6. Kom dejen i form (24×24) beklædt med bagepapir og bag i ca. 15-20 min (den skal ikke bage for lang tid, da bunden så vil blive tør. Tjek derfor med en pind efter ca. 15-17 min – hvis der ikke kommer dej på pinden, så er den færdig).
  7. Lad kagen afkøle lidt inden du kommer Rice Crispies blandingen (Knas) ovenpå.

Den gamle version:

  1. Stil ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk sukker, flormelis, vaniljepasta og æg sammen til tyk æggesnaps.
  3. Smelt smørret.
  4. Bland melet, salt og kakaopulver sammen og hæld det gennem en si ned til æggesnapsen.
  5. Hæld det smeltede smør ned i og rør det hele godt sammen.
  6. Beklæd en firkantet bageform (22×24) med bagepapir og hæld dejen ned i.
  7. Bag kagen i ca. 20 min. – stik en pind i kagen, hvis intet dej sidder fast, så er den færdigbagt.
  8. Lad den afkøle i ca. 20 min inden knaset lægges ovenpå.

Knas:

med karamel (den opdaterede version):

  1. Smelt sukkeret på en pande ved middel varme.
  2. Når sukkeret er smeltet til sirup kommer du smørret i og rører hurtigt rundt efterfulgt af fløden, hvor du også rører hurtigt til alt har samlet sig.
  3. Lad karamellen koge i ca. 7 min.
  4. Hæld nu Rice Crispies ned i (evt. sammen med 2 tsk kakaopulver ) og bland det hele godt sammen.
  5. Hæld over bunden og spred det ud over hele bunden.
  6. Stil i køleskabet til den er helt kold og skær ud i firkanter.

Den gamle version:

med cadbury Curly Wurly:

  1. Smelt curly wurly sammen med smørret.
  2. Hæld rice crispies i og bland det hele godt sammen.
  3. Hæld over bunden og spred det ud over hele bunden.
  4. Stil i køleskabet til den er helt kold og skær ud i firkanter.

opdaterede billeder:

 

Gamle billeder:



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *