Choko knas – glutenfri brownie med knasende top

Choko knas – glutenfri brownie med knasende top

Choko knas – en lækker glutenfri brownie med knasende top. Perfekt til weekenden.

Denne lækre sag er inspireret af bloggeren Cute Carbs og hendes lækre Choko Crisp kage. Den er ikke glutenfri, så derfor har jeg lavet en glutenfri version. Jeg har prøvet at lave den nogle gange nu, og nu er jeg tilfreds med den. Min version har en anden slags browniebund og eftersom der er gluten i de fleste karamel barer, så som mars, så har jeg fundet to alternative måder at lave den knasende top på.

Man kan lave den med karamel og kakaopulver eller ved at bruge den lækre Curly Wurly bar fra Cadbury, som man ofte kan købe i Normal butikkerne. Hvis man vælger karamel versionen, har jeg en opskrift på karamel her. 

Kagen er allerbedst hvis den gemmes i køleskabet, så er den mest chewy og knasende.

 

Choko knas – glutenfri brownie med knasende top

Ingredienser:

browniebund:

  • 250 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljepasta eller korn fra en 1/2 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 85 g glutenfri lys melblanding eller Amo’s glutenfri melblanding til kager
  • 8 spsk kakao
  • 1 tsk salt

knasende top:

  • 100 g glutenfri rice crispy
  • 125 g karamel 0g 2 tsk kakaopulver eller 5 stk Cadbury Curly Wurly og 50 g smør

Fremgangsmåde:

Chokobund:

  1. Stil ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk sukker, flormelis, vaniljepasta og æg sammen til tyk æggesnaps.
  3. Smelt smørret.
  4. Bland melet, salt og kakaopulver sammen og hæld det gennem en si ned til æggesnapsen.
  5. Hæld det smeltede smør ned i og rør det hele godt sammen.
  6. Beklæd en firkantet bageform (22×24) med bagepapir og hæld dejen ned i.
  7. Bag kagen i ca. 20 min. – stik en pind i kagen, hvis intet dej sidder fast, så er den færdigbagt.
  8. Lad den afkøle i ca. 20 min inden knaset lægges ovenpå.

Knas:

med karamel:

  1. Smelt karamel i gryde på lav varme.
  2. Hæld rice crispies ned i sammen med 2 tsk kakaopulver og bland det hele godt sammen.
  3. Hæld over bunden og spred det ud over hele bunden.
  4. Stil i køleskabet til den er helt kold og skær ud i firkanter.

med cadbury Curly Wurly:

  1. Smelt curly wurly sammen med smørret.
  2. Hæld rice crispies i og bland det hele godt sammen.
  3. Hæld over bunden og spred det ud over hele bunden.
  4. Stil i køleskabet til den er helt kold og skær ud i firkanter.

 

 

 



Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Giv notifikation om