Glutenfri surdejsboller med spinat

Glutenfri surdejsboller med spinat
Ny glutenfri og fiberrig opskrift til dig

Så er der endelig en ny opskrift klar til jer igen –  disse glutenfri surdejsboller med spinat. Det har været stille her på bloggen i nogle måneder nu, fordi arbejde og andre ting har krævet meget af min tid og energi, så der har ikke været overskud til at opdatere herinde. Men jeg vil prøve at blive bedre til at komme med nye opskrifter fremover. Jeg elsker at bage og vise at det godt kan lade sig gøre at få lækkert glutenfrit bagværk. Så selv om jeg ikke kommer med nye opskrifter hver uge altid, så vil jeg stadig dele de opskrifter med jer som jeg synes er så lækre at I må prøve dem 🙂 

Jeg er også rigtig glad for at I har lyst til at følge med og at se og høre, at I finder inspiration til den glutenfri mad herinde. 

Selv om jeg elsker kager og næsten alle former for søde sager, så prøver jeg også at tænke på at komme gode og næringsrige ingredienser i de brød og boller jeg bager. Det er også derfor jeg allerhelst bager med naturlig glutenfri meltyper og prøver at inkorporere flere fibre så ofte jeg kan. 

Det har jeg også prøvet i disse glutenfri spinatboller, hvor jeg også har brugt surdej. Jeg elsker at bage med surdej, fordi jeg synes at brødet får endnu mere smag, det holder sig friskere længere og så er det også meget bedre for maven, fordi det er nemmere for tarmen at nedbryde, end dem der er lavet med gær og kun hæver i få timer.

 

Glutenfri surdej

 

Jeg har en meget god guide til glutenfri surdej her, så hvis du begynder på surdejen i dag, så kan den være klar efter ca. 6 -7 dage. Nogle gange tidligere, det kommer an på temperaturen. Om vinteren tager det ofte længere tid end om sommeren, fordi da er det varmere i vejret og så går processen hurtigere fordi surdejen står i varmere temperatur. 

Det er også virkelig sjovt at holde en surdej i live og følge med i hvordan den arter og udvikler sig. Man kan også bruge lige de meltyper man har lyst til og synes smager bedst – der er selvfølgelig nogle meltyper der egner sig bedre end andre. Men det kan du også læse om hvis du trykker dig ind på siden om glutenfri surdej. God fornøjelse! 🙂

 

Glutenfri surdejsboller med spinat

Ingredienser:
 • 125 g fuldkornsrismel
 • 125 g sorghummel
 • 150 g glutenfri havremel
 • 25 g loppefrøskaller
 • 100 g hakket spinat
 • 100 g surdej
 • 1 spsk honning
 • 6 dl vand
 • 2 tsk atlanterhavssalt
Sådan gør du:
 1. Bland de tørre ingredienser sammen.
 2. Hæld vand, surdej, honning og spinat i til de tørre ingredienser og kør enten i ca. 10 min. på røremaskine eller ælt i hånden i i ca. samme mængde tid.
 3. Lad stå over natten i køleskabet (jeg har haft min stående ca. 15-16 timer)
 4. Sæt ovnen på 250 grader med bagepladerne indeni.
 5. Hæld dejen ud på bagepapir eller meldrysset bord og tryk dejen varsomt lidt fladere. 
 6. Skær dejen ud i passende stykker og  læg dem på bagepapir.
 7. Tag en bageplade ud af ovnen ad gangen og hiv bagepapiret med bollerne over på bagepladen og sæt ind i ovnen igen, hvor du bager dem først i 15 min ved 250 grader og skru derefter ned på 200 grader og bag i 10 min.
 8. Lad afkøle ihvertfald 1/2 inden du skærer bollerne over.

2 thoughts on “Glutenfri surdejsboller med spinat”

  • Hej Thit,

   Jeg havde dem i køleskabet, men det kan jeg se jeg ikke har skrevet i opskriften – tak fordi du gjorde opmærksom på det, det er rettet nu 🙂

   Dbh
   Unn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *