Godt og glutenfrit “rug”brød

Godt og glutenfrit “rug”brød

Så har jeg endnu en opskrift på godt og glutenfrit “rug”brød klar til jer 🙂 Jeg har prøvet at lave dette brød nogle gange nu, men nu blev det endelig som jeg ønskede det. Da jeg begyndte at lave brødet i går morges, glemte jeg, at jeg havde en aftale, som jeg ikke kunne aflyse kl 12. Så jeg blev nødt til at bage brødet i 40 minutter, og så tage det ud og så sætte det ind i ovnen igen, når jeg var kommet hjem igen. Men det fungerede super fint heldigvis.

Jeg satte min temperaturmåler i brødet, når jeg satte det ind i ovnen igen, og når temperaturen så var 96 tog jeg det ud igen – da havde det bagt i 1 time og 20 min sammenlagt. Hver gang jeg bager brød nu, bruger jeg min temperaturmåler og det har gjort at ingen af mine brød har været klæg siden. Så en temperaturmåler er virkelig et godt redskab, når man bager glutenfrit.

Når brødet er afkølet, skærer jeg det altid i skriver og fryser det ned. Så tager jeg bare de stykker op, som jeg skal spise, så undgår jeg at brødet bliver tørt, før jeg kan nå at spise det hele.

Hvis du ellers er på udkig efter andre rugbrødslignende opskrifter, har jeg også denne her opskrift på grovbrød, som du kan finde her. Det er også et virkelig godt glutenfrit brød.

 

Godt og glutenfrit “rug”brød

Ingredienser:

 • 7 dl lunket vand
 • 15 g gær
 • 15 g fiberhusk
 • 50 g hørfrø
 • 25 g sesamfrø
 • 25 g græskarkerner
 • 2 tsk. kulør
 • 175 g knækket boghvede
 • 80 g glutenfri havregryn eller hirseflager
 • 100 g rismel
 • 100 g majsmel eller boghvedemel
 • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

 1. Bland gæren og fiberhusk i det lunkne vand og lad stå i ca. 5 min til det er blevet til gelé.
 2. Bland derefter frø, kerner, knækket boghvede og kulør i geléblandingen og lad stå i ca. 10 min.
 3. Bland havregryn, mel og salt godt sammen og rør i gelé/kerneblandingen lidt ad gangen.
 4. Når dejen er godt sammenrørt, så hælder du den ned i én 2 L form eller i to 1 L forme. Dejen skal fylde ca. 2/3 dele af formen.
 5. Glat dejen ud med våde hænder og lad hæve i ca. 1 time.
 6. Bag på 175 grader varmluft i ca. 1 time og 20 min, eller til kernetemperaturen er mellem 96-98 grader.
 7. Lad brødet afkøle i 1 time, før du skærer i det.

godt og glutenfrit godt og glutenfrit godt og glutenfrit godt og glutenfrit godt og glutenfrit godt og glutenfrit

 9
Leave a Reply

avatar
4 Kommentartråde
5 Kommentartrådssvar
0 Følgere
 
Kommentar med mest reaktioner
Kommentartråd med flest interakioner
5 Kommentar forfattere
PiaunnkruseHenrikLisbet Ørts NørgaardNoomi Jacobsen Forfattere til de nyeste kommentarer
  Subscribe  
nyeste ældste mest stemmer
Giv notifikation om
Pia
Gæst
Pia

Hej. Hvad kan man bruge i stedet for knækket boghvede da jeg ikke tåler boghvede ? Det ser lækkert ud så det må prøves 🙂

Henrik
Gæst
Henrik

Hejsa Jeg har lige bagt rugbrødet for første gang i dag. For det første fordi det er glutenfri og for det andet der det vildt lækkert ud. Da jeg havde bagt det, var det ligesom skorpen havde hævet mere end resten af brædder, for da det kom ud var der hul hele vejen under skorpen. Det er naturligvis ærgerligt, men det smager dejligt. Kan det have noget at gøre med, at du prikken dejen med en gaffel inden du bager der? Det gjorde jeg nemlig ikke, men kunne se på billedet du havde gjort det. Det prøver jeg i hvert… Læs mere »

Lisbet Ørts Nørgaard
Gæst
Lisbet Ørts Nørgaard

Hej – dit brød ser vildt lækkert ud!
Når du skriver kulør – hvad mener du så? 🙂

Noomi Jacobsen
Gæst
Noomi Jacobsen

Hej Unn! Jeg har nu forsøgt at bage brødet, men det hæver ikke så meget som dit ser ud til at have gjort. Det eneste jeg ikke gjorde præcist efter opskriften var, at jeg erstattede knækket boghvede med boghvede gryn (da jeg ikke kunne finde det andet), som jeg rørte i sammen med de andre kerner (og lod stå i 10 min) og så kom jeg dejen i to forme istedet for en 2L form. Kan det være boghvede grynet eller formene der er problemet? Brødet ser vildt lækkert ud og smager også godt, men er lidt klistret indeni (temp.… Læs mere »