Risret – glutenfri frokost

Risret – glutenfri frokost

Mangler du inspiration til en god glutenfri frokost? Jeg synes hvertfald selv, at det nogle gange kan være svært at finde på glutenfri frokost ideér, der ikker bare er et stykke brød med pålæg.

Men jo længere tid jeg har haft cøliaki, jo flere idéer har jeg samlet sammen. Denne risret er en af frokost idéerne. Jeg synes den er virkelig lækker og så er den også dejlig at have med i madpakken dagen efter – den gør madpakken lidt mere interessant end den kedelige “rug”brøds madpakke – selv om den også kan være god, så længe man ikke får den for ofte 🙂

Risretten er nem at lave og så har den gode og næringsrige ingredienser. Men hvis man vil gøre den endnu mere næringsvenlig, så ville jeg skifte risene ud med brune eller sorte ris, der er endnu mere næringsrige.

Hvis man kunne tænke sig noget brød til risretten, så vil jeg anbefale at bage disse glutenfri havre/majs boller, som er hurtige at lave eller disse glutenfri surdejsboller med hørfrø, hvis man har mere tid og overskud.

Hvis du leder efter andre frokost idéer har jeg flere liggende på under opskriftsmenuen, f.eks. denne lækre tærte m/ kalkunbacon, hytteost og broccoli eller omelet med og spinat varmrøget laks, for at nævne nogle af dem. Håber du finder noget inspiration til næste frokost eller madpakke.

 

Risret – glutenfri frokost

Ingredienser:

2-3 personer.

  • 2 dl paraboiled og vilde ris
    • 3 dl vand og 1 tsk salt
  • 200 g champignon
  • 6 spsk revet parmasan ost (jeg brugte Ambrosi, som er revet på forhånd, og som kan købes i Rema1000)
  • 150 g frosne ærter
  • 15 cherrytomater
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • flagesalt
  • peber

 

Fremgangsmåde:

  • Kom vand og salt i en gryde og tilsæt ris. Kog under låg i 20 min. ved lav varme. Sluk for varmen og lad stå og trække i yderligere 10-15 min.
  • Kom lidt olie på en pande og steg champignon ved middelvarme nogle minutter. Tilsæt ærter, krydr med lidt salt og peber og svits yderligere i nogle minutter. Tag af varmen.
  • Halver cherrytomaterne.
  • Bland risene med den revne ost først og tilsæt derefter de andre ingredienser og bland alt godt sammen – smag til med lidt ekstra salt og peber.

Risretten smager dejligt både varm og kold – velbekommen!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *